Mensen met een migratieachtergrond zijn dus nog steeds ondervertegenwoordigd in onze organisaties. Dat is zonde, we vergeten op die manier de talenten en vaardigheden van een grote groep mensen te benutten. Bovendien brengen mensen met een migratieachtergrond een nieuw netwerk aan om je organisatie bekend te maken en positief uit te dragen.

Omgaan met culturele diversiteit op de werkvloer kan een uitdaging zijn. Weet echter dat je er als bedrijf niet alleen voorstaat. Er zijn tal van begeleidings- en ondersteuningsmaatregelen die je verder op weg kunnen helpen:

Sectorale Non-discriminatiecode

De sectorale non-discriminatiecode kan je helpen om preventief een non-discriminatiebeleid op te zetten, zodat je mogelijke ongepaste reacties van je andere medewerkers bespreekbaar kunt maken. De sectorale non-discriminatiecode vindt je terug op www.werk.belgie.be/CAO/126/126-2004-000215.pdf

e-Div

De antidiscriminatiewetgeving is voor velen ongekend gebied. Vaak zijn we er ons niet van bewust wanneer een situatie als discriminerend wordt bestempeld.  Het Interfederaal Gelijkekansencentrum, kortweg Unia, wil jullie hier graag in ondersteunen en introduceerde daarom de eDiv-tool. Het is een gebruiksvriendelijke tool voor diversiteit op de werkvloer. Kennis van de antidiscriminatiewetgeving kan je ondersteunen in de uitwerking en uitvoering van je diversiteitsbeleid.