Word wat je wil!

Je bent technisch. En creatief? En je werkt graag met hout?

Het onderwijs biedt heel wat mogelijkheden.

Secundair onderwijs

Na de lagere school kom je terecht in het secundair onderwijs. In het eerste jaar kun je kiezen tussen 1B, of 1A In het tweede jaar kan je al voor een basisoptie hout kiezen. In de verdere schoolcarrière kan je in de tweede en derde graad kiezen voor houtonderwijs op technisch of beroepssecundair niveau.  Als je wilt ervaren wat er gebeurt op de werkvloer dan is duaal leren de oplossing. Ook als je wat meer begeleiding nodig hebt is een houtopleiding een optie. In het BuSO onderwijs zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Naast houtonderwijs is er voor de geautomatiseerde bedrijven steeds meer nood aan andere profielen zoals; elektromechanicaproductie- en procestechnologie (PPT) of industriële onderhoudstechnieken

Wat na het secundair?

Met je diploma van het secundair onderwijs kan je in de houtopleiding verder studeren. Er zijn zowel Bachelor- als Masteropleidingen.

Volwassenonderwijs/Syntra

Je wil een houtopleiding volgen maar niet in het hoger onderwijs of niet in een voltijds systeem. Of je hebt om één of andere reden je diploma secundair niet behaald en daar wil je nog iets aan doen.

Zie je door het bos de bomen niet meer?

Op www.onderwijskiezer.be kan je terecht voor een belangstellingstest of meer informatie over alle studierichtingen uit het belangstellinggebied hout, de scholen en veel meer.