Vacaturedatabank

De snelste weg naar werk in de houtsector is onze vacaturedatabank

Maar via deze website kan je ook spontaan solliciteren en je curriculum vitae verspreiden. De werkaanbieder die interesse heeft in je profiel, kan dan zelf contact met je opnemen. Het enige wat je hiervoor moet doen is hier een eigen profiel creëren en binnen enkele ogenblikken staat jouw CV online. Deze service is volledig gratis.

VACATUREDATABANK

IBO

Via een individuele beroepsopleiding (IBO) kan je zelf uw werknemer vormen door hem gericht en op maat van uw bedrijf op te leiden.

Lees meer >

Werkplekleren

Er bestaan verschillende interessante formules om iemand op te leiden op de werkvloer. Wil je meer info over werkplekleren in Vlaanderen? Bekijk het overzicht

En al gehoord van duaal leren? In duaal leren wordt het beste uit twee werelden gecombineerd: jongeren uit het secundair onderwijs leren op de werkvloer én op school. Wil je hen graag helpen door een werkplek aan te bieden? Laat je bedrijf erkennen als werkplek. Zo leid je de werknemers van de toekomst mee op!

Leerjobs

Ben je jonger dan 30 en wil je werk combineren met leren? Dan is een opleiding leerjob iets voor jou. Tijdens deze opleiding doe je werkervaring op in een bedrijf en leer je een beroep aan. Nadien kan je een officieel certificaat behalen dat je beroepsbekwaamheid bewijst. 

 FICHE LEERJOBS

Premie kwalificerend werkplekleren

Vanaf 1 september 2023 werd de doelgroepvermindering voor mentors en de start- en stagebonus vervangen door de premie kwalificerend werkplekleren. 

Een onderneming die een leerwerkplek op de werkvloer aanbiedt aan een leerling in een alternerende opleiding secundair onderwijs, kan onder bepaalde voorwaarden de premie kwalificerend werkplekleren ontvangen.

De premie kwalificerend werkplekleren voor de onderneming bedraagt per lerende 1000€.

De premie wordt 1 keer per schooljaar uitbetaald. De onderneming kan de premie maximaal 3 keer ontvangen per lerende (eerder ontvangen stagebonussen voor dezelfde leerling worden meegeteld).

Door registratie van de overeenkomst alternerende of duale opleiding via het loket werkplekduaal binnen de 3 maanden na de start van de overeenkomst, wordt de premie aangevraagd.

Meer info: https://www.vlaanderen.be/premie-kwalificerend-werkplekleren

Tewerkstellingsmaatregelen

Tot voor kort waren er heel wat doelgroepverminderingen, zo veel zelfs dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Door de 6e staatshervorming kwam hier verandering in en werden de regio’s bevoegd.

Lees meer >