ERGONOMIE 31/07/2019

Recht de rug!

Pijn in de lage onderrug, ontstekingen van spieren en pezen in de schouders, ellebogen, polsen... Als deze lichamelijke ongemakken ter sprake komen, valt meestal het woord ‘ergonomie’. Maar wat betekent dit nu eigenlijk, en hoe kunnen we die ongemakken voorkomen?

Lees meer >
STOF TOT NADENKEN 30/07/2019

Niet enkel houtstof is een vijand!

Zeer recent in de actualiteit werd de alarmklok geluid voor de gevaren en de risico’s bij het bewerken van composietsteen. Zowel de bouw- als de houtsector hebben er uitgebreid mee te maken en de nodige aandacht moet dan ook naar preventie uitgaan.

Lees meer >
STOF TOT NADENKEN! 12/05/2019

Stof tot nadenken!

Tijdens het bewerken van hout en plaatmaterialen, of bij schoonmaakwerk, komt heel wat (hout)stof vrij. Dat inademen, inslikken of contact met de huid kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Lees meer >
VEILIG EN WEL ZIJN 15/04/2018

Praktische basisopleiding Veiligheid en Welzijn in de houtsectoren

Een degelijk veiligheids- en welzijnsbeleid in de praktijk brengen.
Je medewerkers op de werkvloer nemen niet langer alles blindelings aan (generatie Y - Why?). Ze willen weten wat de achterliggende redenen zijn. Via deze opleidingenreeks brengen we inzicht en helderheid in het hoe en waarom.

Lees meer >
OIRA 2.0 19/02/2018

Voorstelling van OiRA Hout 2.0 op 27 maart 2018 te Gent

Als bedrijf ben je verplicht aan preventiebeleid te doen. De hoeksteen hiervoor is de risicoanalyse. Dit lijkt in de praktijk niet zo eenvoudig, zeker voor kleine(re) en middelgrote ondernemingen.

Lees meer >
EHBO EN AED 14/09/2017

16 november: Infosessie EHBO en AED

Deze infosessie zet u praktisch op weg om de EHBO-organisatie in uw onderneming te optimaliseren.

Lees meer >
ERGONOMIE 20/07/2017

Vermijd rugproblemen met onze praktische opleiding ergonomie.

Je kent zeker en vast iemand in jouw directe omgeving met problemen aan rug, botten, pezen of spieren, de zogenaamde musculoskeletale aandoeningen. Wie weet, misschien heb je er zelf last van.

Lees meer >
BRAND PREVENTIE 13/04/2017

Infonamiddag brandpreventie wordt herhaald wegens groot succes

Op dinsdag 15 november 2016 organiseerden Woodwize, Attentia, Cobot, Fedustria en Wood.be een praktische infonamiddag rond brandveiligheid voor preventieadviseurs.

Lees meer >