Unilin Panels biedt innovatie houtoplossingen aan voor interieurbouw, magazijninrichting, houtskeletbouw en andere toepassingen. Van ruwe spaanplaten, MDF-panelen tot decoratieve gemelamineerde houten platen en HPL. Daarnaast is er een all-in-one assortiment duurzaam technisch plaatmateriaal, speciaal ontwikkeld voor energiebewust en innovatief bouwen.
Ben je enthousiast om meer te leren over het boeiende productieproces van plaatmaterialen? Bij onderstaande vestigingen kun je het productieproces van spaanplaten of MDF ontdekken.
Klaar om de wereld van plaatmaterialen te verkennen? Unilin Panels staat klaar om je te verwelkomen in een wereld vol mogelijkheden.
Spaanplaat & decoratief plaatmateriaal
Bospan: Breestraat 4, 8710 Wielsbeke
Spano: Ingelmunstersteenweg 229, 8780 Oostrozebeke
Bij Spano en Bospan zijn belangrijke spelers in de houtverwerkende industrie. Er worden spaanplaten en decoratief plaatmateriaal gemaakt veel gebruikt in de bouw en meubelindustrie vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid.
Mezzanine
Panels Izegem: Ambachtenstraat 68, 8870 Izegem
Bij panels te Izegem worden 'mezzanine' vloeren gemaakt. Mezzaninevloeren zijn vloerplaten met een zeer hoge draagkracht, slijtvast en en bestand tegen frictie van ACV en pickingvoertuigen veelal gebruikt voor de inrichting van magazijnen.
MDF
Spanolux: Rue de la Forêt 2, 5596 Vielsalm
Spanolux is gekend om zijn bekend om zijn specialisatie in de productie van hoogwaardige MDF (Medium Density Fibreboard) en HDF (High Density Fibreboard) platen. Het bedrijf investeert in geavanceerde productietechnologieën om de kwaliteit en prestaties van hun producten te verbeteren. Het productieproces van MDF is te zien in de versteging in Vielsalm.
Een bedrijfsbezoek combineren met een andere vestiging van Unilin of een workshop? Dat kan.
meer info: students@unilin.com
Naast bovenstand project bieden we ook didactische materiaal aan over diverse thema's.
Met de Circle of Schools - Interior capteren we de noden in het onderwijs en van het arbeidsveld en werken acties uit die we implementeren in het houtonderwijs. De werking loopt via een stuurgroep met o.a. de pedagogisch begeleiders 'hout' (GO, KOV, OVSG, POV, Syntrum) en sectorvertegenwoordigers (Woodwize, Constructiv). Een lerend netwerk van leerkrachten en technisch adviseurs aangevuld met mensen uit het werkveld zorgen voor de input en ondersteunen mee de uitwerking. De uitrol loopt waar mogelijk in samenwerking met de RTC’s.