STEM-CHECK

Vandaag stellen wij u trots onze nieuw ontwikkelde tool, de STEM-CHECK voor, evenals de gloednieuwe ­­­STEM–­posters.
Deze twee initiatieven werden ontwikkeld door Woodwize (houtsector), Constructiv (bouwsector) en Volta (sector van de electriciens) op vraag en met steun van de Vlaamse Overheid.

 

De STEM-CHECK

STEM-CHECK

De STEM-CHECK is een tool die helpt om de STEM-vaardigheden van jongeren (10 tot 15 jaar) in kaart te brengen en hen, en natuurlijk ook hun ouders, te adviseren over studierichtingen in het secundair onderwijs en STEM-beroepen die hen kunnen interesseren.

Het instrument bestaat uit een digitale vragenlijst, een werkboekje en een aantal doe-opdrachten voor groepjes tot 5 leerlingen. De tool kan gebruikt worden in een klasgebeuren door de leerkracht. De STEM-CHECK werd ontwikkeld i.s.m. CEGO, het Centrum voor Ervarings Gericht Onderwijs van de KU Leuven.

Straks naar het middelbaar? Of sta je voor een keuze in de 1ste graad? Dan ga je toch voor een opleiding die 100% bij je past? Wil je weten welke die is? Doe de STEM-CHECK! Die maakt meteen duidelijk wat je goed kan en graag doet. Je leerkracht begeleidt je met alle plezier.

/MEER INFO/

www.mijnstemcheck.be

 

De STEM posters