Word je als bedrijf geconfronteerd met digitale transitie, introductie van (nieuwe) softwaretoepassingen, hoe krijg je je medewerkers mee in dit verhaal… en weet je niet goed hoe je dit best aanpakt…
Wees gerust, je bent niet de enige die met deze problematiek te maken krijgt.
Wist-je-dat? Slechts 30% van de bedrijven die een digitale transformatie inzette, ook effectief de vooropgestelde doelen bereikte (BCG, 2020)?
In kader van het ESF489-project ‘Iedereen mee op de digitale werkvloer’, met als doel een antwoord bieden op deze uitdaging, sloegen verschillende organisaties de handen in elkaar. In samenwerking met SBM, Antwerp Management School, Sirris, Cobot, SyntraWest en Woodwize werd gewerkt om antwoorden, tips en tricks te verzamelen.
Het resultaat: Maak nu zelf je roadmap aan via de website ‘Digitale routeplanner’.
Aan de hand van de drie pijlers van een succesvolle digitale transitie, reiken we bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken checklists en tools aan om werknemers mee te nemen in het digitale transformatieproces.
Als lid van Woodwize krijg je de kans om bij de eersten te zijn, voor de routeplanner bekend wordt gemaakt aan het grote publiek,
en door de digitale routeplanner te gaan en uw digitaliseringsprocessen te doen landen.
Ga aan de slag met drie pijlers en zorg ervoor dat medewerkers maximaal betrokken en ondersteund worden voor, tijdens en na het digitale transformatieproces.
Zoals elke tool, blijft de ‘digitale routeplanner evolueren’. En hiervoor kunnen we uw hulp gebruiken!
Wil je met de routeplanner aan de slag?
Dan vragen we u via deze link uw mening te geven over de website zodat deze geoptimaliseerd kan worden.
De aanpak bestaat uit drie pijlers:
Om deze pijlers om te zetten tot praktische handvaten, werden deze vertaald in drie checklists gelinkt aan negen vraagstellingen.
Deze vraagstellingen zetten de gebruiker aan tot kritische reflectie, en verwijzen telkens door naar relevante tips, tricks, hacks en opleidingen die u op weg zetten.
Met de digitale routeplanner zet je in 1-2-3 een eerste stap richting ‘Iedereen mee op de digitale werkvloer’.
Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 15 minuten duren.
Hebt u verdere interesse in een begeleidingstraject en wenst u een advies op maat te ontvangen, dan kan uw gegevens achterlaten op de vragenlijst.
Mocht u nog vragen hebben, dan kan u contact opnemen met Patrick Vanhaecke via patrick.vanhaecke@sbm.be
Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
publicatiedatum: 24-02-2023