2021

2020 is nog maar net afgelopen en we mogen nu al stellen dat het werkelijk een historisch jaar is geweest.

Een zeer vreemd jaar ook. Een jaar dat zo goed begonnen was maar dan halfweg maart abrupt tot stilstand kwam. Na een twijfelende herstart moesten we begin november opnieuw de realiteit onder ogen zien. Weer zagen we veel sectoren stilvallen of op minimale kracht verder draaien.

Onzekerheid, twijfel, wantrouwen… We hebben het allemaal gevoeld in 2020. Maar het is ook een jaar geweest waarin we ongekende creativiteit zagen. Om toch een beetje normaliteit te vinden in dat abnormale jaar waren we verplicht oplossingen te vinden. Zowel in ons privéleven als in het werk.

Zelfs als het coronavirus nog niet is verdwenen in 2021, werken we met man en macht verder opdat onze dienstverlening normaal blijft doorlopen. Binnen de krijtlijnen van wat kan en mag en altijd in de meest veilige omstandigheden.

2021 betekent ook een nieuw jaar voor het sectorconvenant met de Vlaamse regering. De sectorale sociale partners maken via dit convenant afspraken met de Vlaamse regering, onder meer over wat we vanuit de hout- en meubelsectoren prioritair willen aanpakken. Voor de komende twee jaar zal de focus van Woodwize liggen op werkbaar werk, op duaal leren, maar ook op non-discriminatie en inclusie. Natuurlijk pakken we dit aan zonder te beknotten op onze bestaande dienstverlening inzake onderwijs, opleidingen, veiligheids- en welzijnsbeleid en HR-ondersteuning. Meer zelfs, enkele van onze projecten bieden nieuwe diensten aan.

Dat laat ons toe hét woord van 2020 te gebruiken, namelijk hoop. Wij hopen je in 2021 en de volgende jaren nog beter te ondersteunen met onze diensten. Daar blijven we samen aan werken.

We wensen je een gelukkig en vooral gezond 2021!

 

publicatiedatum: 01-01-2021