Duaal leren

Die jongeren zàààgen … beter dan je zou verwachten

Proficiat aan: Niels, Guiro, Marcio, Seppe, Tony, Yentl, Mauro, Michiel, David, Austin, Joppe, Gil, Sharon, Kenneth, Cyben, Ergin, Killian, Daniel, Sidney, Kacper, Wout, Hayo, Mohamed, Jordi, Niels, Adrian, Mika en Ibrahim. Zij studeerden dit jaar allemaal af na een duale opleiding in een bedrijf uit onze hout- en meubelsectoren.

Het aantal duale trajecten in onze sector stijgt slechts langzaam, maar kwalitatief is de formule van leren en vakmanschap combineren zeker een succes. Ook het onderwijs bevestigt dat leerlingen die een duaal traject volgen, sneller groeien. Niet alleen op technisch vlak, maar vooral op het vlak van (arbeids)attitudes. Ook bedrijfsleiders en mentoren zijn positief. Zij vinden duaal leren dé perfecte overgang naar de arbeidsmarkt.

Woodwize gelooft sterk in deze alternerende vorm van opleiding en zet hier dan ook sterk op in. Het doet ons plezier om te zien dat de kwaliteit van de opleiding jaar na jaar stijgt. Zowel in de school als onderneming, en zowel op organisatorisch als inhoudelijk vlak. Maar nog belangrijker is dat we zien dat de leerlingen na hun opleiding oprecht blij zijn met hun keuze voor duaal leren.

Onze populairste richtingen in Duaal Leren

De populairste duale richtingen in onze sector zijn interieurbouwer duaal, operator CNC-houtbewerkings­machines duaal en enkele duale opleidingen die leiden naar elektrotechnische beroepen. De opleidingen schrijnwerker houtbouw duaal en logistiek duaal zijn ook mogelijk, maar worden momenteel minder gekozen. Wij hopen dat ook deze richtingen volgend schooljaar een grote groep leerlingen aantrekken.

Heb jij een straffe Duaal Leren-plek te geef?

Ben je net als wij overtuigd van de straffe formule van leren en vakmanschap combineren? Heb je een leerwerkplek voor volgend schooljaar in de aanbieding? Laat het ons weten. Wij zorgen dat jouw leerwerkplek bij de opleidingsinstellingen en leerlingen gekend is.

Overweeg je om net als jouw collega’s er één aan te bieden, maar is duaal leren nieuw en wil je er eerst meer over weten? Op woodwize.be/duaalleren vind je al heel veel info. Liever een Meet & Greet? Contacteer ons, dan bekijken we hoe we duaal leren in jouw bedrijf kunnen opstarten.

Samen kunnen we jongeren zoals Austin, Yozal, Seppe, Guiro, … van bij de start opleiden tot jouw werknemer van morgen. Dan maak jij ook deel uit van dit win-winverhaal voor onze jongeren én voor jouw bedrijf.

/MEER INFO/

woodwize.be/duaalleren
bart@woodwize.be
gill@woodwize.be

 

 

publicatiedatum: 15-07-2020