Explosion demo (VOLZET)

Datum: woensdag 18 oktober 2023

Locatie: Mechelen

terug naar de activiteitenkalender


- DEZE SESSIE IS HELAAS VOLZET, INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK -

Demonstratiesessie voor preventieadviseurs, zaakvoerders en leidinggevenden

Technopolis Mechelen, woensdag 18 oktober 2023 van 14u30 tot 18u

In verschillende sectoren zijn explosies een bron van (zware) ongevallen. Gassen, dampen en stof zijn pertinente risico’s in onder andere de chemische -, de voeder- en de houtverwerkende industrie.

De lichamelijke en de stoffelijke schade naar aanleiding van een explosie zijn meestal dramatisch en daarom moet er specifieke aandacht besteed worden aan de preventie van explosierisico’s.

Inzicht krijgen in explosies is voor de betrokken actoren een belangrijke competentie. De doelstelling van de demonstratiesessie is naast het awareness aspect eveneens de deelnemers, op een experimentele basis, meer inzicht te geven in de parameters en de condities van explosies gebaseerd op verschillende stofeigenschappen.

Deze demonstratiesessie wordt georganiseerd door de Essenscia Leerstoel aan de KU Leuven, in samenwerking met Prof. Verplaetsen, bedrijfsleider van Adinex.

Via Woodwize zijn er 15 gratis plaatsen beschikbaar voor deze demonstratiesessie. De eerste 15 bedrijven die inschrijven (slechts één deelnemer per bedrijf) worden toegelaten.

Programma

 • 14u30: Ontvangst, koffie en frisdrank
 • 15u00: Inleiding
  (Geert Boogaerts – Delta Process Academy coordinator essenscia)
 • 15u05: Demonstratie – deel 1
  (Prof. Filip Verplaetsen – Adinex)
 • 16u30: Pauze
 • 17u00: Demonstratie – deel 2
  (Prof. Filip Verplaetsen – Adinex)
 • 18u00: Einde demonstratiesessie

Gratis deelname - No Show Fee 180 € bij het niet komen opdagen op de sessie.

Onze gewaardeerde dank voor dit initiatief, waarbij ook houtbedrijven de kans krijgen inzicht te verwerven in deze bijzonder belangrijke materie, gaat speciaal uit naar Essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemische industrie en de life sciences.

- DEZE SESSIE IS HELAAS VOLZET, INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK -