Hoe communiceer ik met mijn anderstalige medewerker(s)?

Datum: dinsdag 21 juni 2022

Locatie: Sint-Denijs-Westrem

terug naar de events pagina


Talance.pngDinsdag 21 juni 2022 – 9u tot 12u

Onze maatschappij wordt steeds diverser, de (werk)vloer van onze bedrijven wordt meer en meer een afspiegeling van de maatschappij waarin we leven. Een steeds krapper wordende arbeidsmarkt noopt ondernemers om (ook) in te zetten op talent van (ver) buiten de landsgrenzen.

Nederlands als voertaal op de werkvloer is geen evidentie meer. Toch is een basiskennis Nederlands op de werkvloer zeer belangrijk. Begrijpen van veiligheidsinstructies is een noodzaak, klanten verwachten (woordelijke) interactie van jouw medewerkers, …

  • In deze workshop willen we onze ondernemingen laten kennismaken met tools en hulpmiddelen om de communicatie met anderstalige medewerkers te bevorderen of te optimaliseren. We gaan jullie uitleggen wat de meerwaarde is van een beeldwoordenboek. Bedrijven die hierin interesse hebben kunnen het nadien gratis op maat laten ontwikkelen via ons Talance-project.

  • Daarnaast mag een je een interactieve opleiding verwachten van Gilbert Van Der Auwera van Novare rond communicatie op de werkvloer met anderstaligen. Je zal concrete tips en tricks aangereikt krijgen om dit in praktijk vlotter te laten verlopen.

  • Tot slot stellen we u ook graag FACT voor. Deze handige vertaal app bevat oa. woord en beeld van dagdagelijkse gebruiken op de werkvloer evenals sectorspecifieke termen. De First Aid Communication Tool - app is gratis te downloaden in de app store of google play store.

 

Binnen het ESF-Project TALANCE hebben de groensectoren, de textiel-, confectie- en houtindustrie samen met onze partners I-diverso, Itinera, Novare, SBS-Skillbuilders en Acerta de krachten gebundeld om een aangepaste dienstverlening uit te bouwen en bedrijven te ondersteunen om aan de slag te gaan met een inclusieve benadering rond instroom en retentie van medewerkers.

 

WAAR EN WANNEER?
  • Fedustria – Poortakker 96 – 9051 Sint-Denijs – Westrem
  • Dinsdag 21 juni van 9u tot 12u
  • vanaf 8u30 ontvangen we je voor een ontbijt zodat we om 9 uur kunnen starten met een gevulde maag.
  • Bereikbaarheid: wegbeschrijving
  • Deze workshop is gratis.

 

Kan je niet aanwezig zijn maar wil je meer informatie omtrent communicatie met anderstaligen op de werkvloer?  >  Laat het ons weten