Rekruteren zonder te discrimineren

Datum: dinsdag 22 oktober 2024

Locatie: Sint-Denijs-Westrem

terug naar de events pagina


Onbewuste vooroordelen spelen vaak een rol bij het werven van nieuwe medewerkers, zo blijkt uit onderzoek wereldwijd. Maar dit is een proces waarop we grip kunnen krijgen. Door objectief te werven en te selecteren, vergroot je niet alleen de kans om de beste kandidaat aan te nemen, maar ook de diversiteit binnen de organisatie.

Deze training richt zich op het vermijden van onbedoelde en onbewuste discriminatie tijdens het selectieproces. Deelnemers krijgen inzicht in:

- De essentiële onderdelen van een objectieve selectieprocedure.
- Het herkennen van vooroordelen en het ontwikkelen van vaardigheden om deze tegen te gaan bij het nemen van rekruteringsbeslissingen.

De training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij rekrutering, zoals leidinggevenden, HR-medewerkers en juryleden.

Het programma omvat:

- Bewustwording van onbewuste vooroordelen en stereotypen die zich kunnen uiten in gedrag.
- Introductie van een handelingskader met onderdelen van een objectieve rekruteringsprocedure en een checklist voor bewustwording en regulering van onbewuste vooroordelen.
- Oefeningen en rollenspelen.

De training wordt gegeven door de oprichters van All Things Human, Maret Dakaeva en Aarnout Lanckriet. Beiden hebben uitgebreide ervaring en referenties in het behandelen van deze thema's, zoals psychologische veiligheid, inclusieve werkvloeren en bewustwording van vooroordelen.


SCHRIJF IN