Je bent technisch. En creatief? En je wilt iets doen met hout? GOED ZO!

Hout krijgt steeds meer toepassing en is bovendien milieuvriendelijk en hernieuwbaar. Overal om je heen vind je het terug. In jouw tuinhuis die je als atelier hebt ingericht, jouw meubels, de omheining in het park tot zelfs de rollercoaster in Walibi.

Hout is de toekomst, maar is het ook JOUW TOEKOMST?

Sta je voor een scharniermoment in je studiekeuze? Bij opleiding/studiekeuze vind je een overzicht van wat het onderwijs je te bieden heeft.

Al gekozen? SUPER!

Je werkt graag met je handen, maar je moet ook je verstand gebruiken want ons vak verandert voortdurend. De technologie wordt ‘slimmer’ en de installaties alsmaar moderner. Van eentonigheid is er geen sprake. Je zal LevensLang Leren. De houtfiches en schaven aan je kennis uit Hout Vasthouden mag! helpt je al op weg.

Werkzekerheid? VANEIGENS!

Wist je dat de meeste houtberoepen knelpuntberoepen zijn? Er zijn dus meer jobs voor houtbewerkers dan (geschikte) kandidaten. Wat betekent dat? Je vindt na je opleiding gemakkelijk werk. Vaak word je zelfs al een job aangeboden in afwachting van je diploma. Veel bedrijven zijn immers op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste werkkrachten. Veel jongeren die afstuderen, kunnen bijvoorbeeld meteen aan de slag in het bedrijf waar ze stage gelopen hebben. Maar je vindt ook interessante jobs op onze vacaturedatabank.

Aan de slag!

Aan keuze geen gebrek. In de houtbewerking bestaan er meer dan twintig verschillende beroepen. Bovendien kun je constant aan je carrière timmeren. Je zou niet de eerste zijn die start als machinaal houtbewerker en doorgroeit naar werkvoorbereider.

Je zoekt een job. Maak jouw cv aan in onze cv-databank en stel je voor aan al onze werkgevers. Wie weet krijg je een sollicitatie te pakken.