Inclusief ondernemen

Referentiebewijzen inclusieve ondernemingen 2021

Nu al voor de zesde keer lanceerde Sterpunt Inclusief Ondernemen de campagne 'Inclusieve onderneming 2020'. Hiermee beloont het bedrijven die zich in 2020 hebben ingezet om mensen met een verdere afstand tot de arbeidsmarkt in te schakelen. Die met andere woorden bereid waren opleidingen, werkplekleren of nieuwe tewerkstelling in hun bedrijf mogelijk te maken. We beseffen dat dit vaak extra energie en tijd vraagt. 

De bedoeling van de campagne is bedrijven te verrassen met de uitreiking van een 'Referentiebewijs Inclusieve Onderneming 2021'. De afgelopen weken kregen niet minder dan 24 bedrijven het Referentiebewijs overhandigd. 

Als lid van deze organisatie had Woodwize de eer om enkele bedrijven in de hout- en meubelsector te nomineren. 

Link met SDG’s

Het Referentiebewijs is gelinkt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Veel bedrijven willen een steentje bijdragen aan de maatschappij of ruimer de planeet. 

Inclusief ondernemen kan je een bepaalde richting wijzen en je op weg helpen. Want oog hebben voor personen die iets kwetsbaarder staan op de arbeidsmarkt is tegelijk oog hebben voor:

  • het verminderen van armoede,
  • het bieden van kwaliteitsvol onderwijs,
  • eerlijk werk en economische groei,
  • en het verminderen van ongelijkheid.

Dat zijn alvast vier van de van de zeventien doelstellingen die wereldwijd werden vooropgesteld als streefdoelen tegen 2030.

Een referentiebewijs voor úw bedrijf?

Door het thema 'Inclusief ondernemen' in de houtsector onder de aandacht te brengen, merken we bij Woodwize dat meer bedrijven dan bij ons gekend hiermee bezig zijn. 

Bent u zo’n bedrijf? Laat het ons weten. 

jana@woodwize.be (Regio Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Halle-Vilvoorde)

jenny@woodwize.be (Regio West-Vlaanderen, Limburg, Leuven)

Samen zetten we het inclusief werken en ondernemen verder op de kaart.

 

publicatiedatum: 01-08-2021