MVO

Word jij de CSR Professional of the Year 2019!

Ben of ken je iemand die maatschappelijk verantwoord ondernemen ademt? Iemand die duurzaam ondernemen in 2019 als geen ander in de praktijk zette? Laat het weten! Nog tot 10 december kan je de CSR Professional of the Year nomineren.

NOMINEER NU!!

Denk je spontaan aan iemand?

Nomineer hem/haar als CSR Professional of CSR Pioneer  via

www.csrprofessionaloftheyear.be

Tijdens deze vijfde jaargang van de CSR Professional of the Year gaat organisator Time4Society op zoek naar dé Nederlandstalige en dé Franstalige CSR Professional van het afgelopen jaar. Gezocht profiel: iemand die binnen zijn bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare MVO-rol speelt als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO, HR-manager, marketeer, projectleider of eventmanager.

Mooi is dat de vzw daarnaast ook drie CSR Pioneers zal bekronen:  drie personen die een onderscheidende actie orf best practice op gebied van duurzaamheid organiseerden vanuit hun bedrijf, hun vzw of lokaal bestuur.. Ook hen kan je vanaf nu nomineren.

Waarop let de jury?

Alle genomineerden vullen een dossier in, waarin ze hun inspanningen op vlak van CSR uitleggen. Voor de CSR Professional of the Year2019 zijn dat 5 pagina’s, voor de CSR Pionier 2019 één A4tje.

Een geëngageerde jury, met leden die elk in hun sector het voortouw nemen op gebied van CSR, nemen deze dossiers nauwkeurig onder de loep. Eerst kiezen de juryleden, onder leiding van juryvoorzitter Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB), de winnende Pioneers.

Nadien worden de inspanningen van de kandidaten voor CSR Professional getoetst op basis van het SDG-FITplan* (SDGs = Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden uitgelegd in het het boek "Reis naar duurzaam ondernemen" van Nathalie Bekx & Bob Elsen.). Hoe zorgen de kandidaten er voor dat het duurzaamheidsverhaal gekend, begrepen en bezield wordt in hun organisatie, en welke rol spelen de stakeholders daarin? Hoe helder en transparant communiceren de kandidaten over MVO? Wat realiseren ze op vlak van de 6 P’s (people, planet, prosperity, partnership, peace of pleasure)?

Vervolgens stelt de jury voor beide categorieën, Nederlands- en Franstalig, een top-drie samen.

Daarna volgt een online stemronde via de media (o.m. via Trends/Tendances) en tot slot stemmen ook de aanwezigen op hun favorieten tijdens het CSR Professional of the Year event bij Engie in Brussel op 20 februari 2020. De uiteindelijke CSR Professionals, alsook de CSR Pioneers die al eerder door de jury werden uitgekozen, worden dezelfde avond nog bekendgemaakt én uitgebreid gevierd.

 

De CSR Professional of the Year is een initiatief van Time4Society. Deze vzw legt de duurzame link tussen bedrijven en organisaties, tussen de profit sector en de non-profit sector. Corporate engagement faciliteren is de missie. Dat realiseert de vzw via maatschappelijke teambuildings, CSR-advies en -coaching, alsook door innovatie en expertise te delen rond CSR.

Meer info: www.time4society.com

 

publicatiedatum: 04-10-2019